Що Робить Та Скільки Заробляє Qa Engineer?

Почніть з будь-якого безоплатного курсу, а краще — з кількох, для закріплення знань. Це може не тільки зекономити вам гроші, а й пришвидшити навчання. Я починала кар’єру в ІТ як викладачка англійської для програмістів і, готуючись до занять, сиділа в кабінеті з QA-інженерами.

Намагався заглибитися в професію, з’ясувати, який тип мислення для цього потрібен. Зараз насправді опановувати професію простіше, оскільки в інтернеті є більше якісного та структурованого матеріалу для навчання. Якщо ви світчер, раджу зважати на вже наявний досвід.

Як Стати Тестувальником І З Чого Почати Кар’єру Qa Інженера

Те, що я став QA Engineer, можна назвати закономірним збігом обставин. Усе «довколоайтішне» цікавило мене ще зі школи. Я охоче навідувався до місцевого радіогуртка, збирав різної складності прилади і в 10 років вивчив частину програми 8–9 класу з фізики. Тут з’являється своя рутина — контроль результатів цих автотестів, їх коригування за потреби, налаштування та підтримка середовища виконання тестів.

QA Automation Engineer що має знати

Він має сам дізнаватися нове та пояснювати іншим, як це працює. Навчання на онлайн/офлайн курсах (з тренером у групі) – варіант більш простий та зручний, оскільки велика частина зобов’язань лягає на плечі саме організаторів. Таким чином, професія тестувальника є підмножиною професії QA Engineer. Однак в даній статті ми прирівняємо ці два понятття на користь QA, оскільки ринок ІТ наразі є дуже охочим саме до QA, який вміє не лише у тестування, а й в інші пов’язані процеси.

🐾 Які Soft Expertise Важливі Для Qa

Навчання триває недовго, попит на тестувальників постійно зростає, зарплати пристойні. Професія постійно розвивається, весь час з’являються нові технології і рішення. Можна працювати на удаленке, а можна в офісі. Існує безліч поглядів на те, які навички потрібні QA Engineer, але часто вони формуються на основі власного досвіду в певній компанії та сфері бізнесу. ➖ Також робота QA-інженера принципово полягає у контролі якості результату роботи інших, що може бути важко психологічно — кожен раз вказувати іншим, що вони зробили не так.

Тестувальник перевіряє програмне забезпечення на наявність дефектів та допомагає їх усунути. Наостанок пораджу спілкуватися з людьми, які мають досвід у сфері IT. Свого часу це допомогло мені, бо ви бачите живий приклад і можете перебрати ті чи інші знання.

QA також повинен долучитися, вказавши труднощі у своїй роботі та можливі поліпшення. Успішний QA повинен виявляти інтерес до всього, що відбувається навколо його https://wizardsdev.com/ роботи. Високопрофесійним є той тестувальник, який постійно ставить питання і намагається зрозуміти, як функціонує продукт, особливо з точки зору користувача.

Існує виняток у вигляді КПІ, де на деяких факультетах можна знайти відповідний курс, такий як ФІОТ. Але цей напрям зараз не є особливо популярним через автоматизацію багатьох процесів. Мануальнику потрібно отримати більше exhausting skills для того, щоб перекваліфікуватися в автоматизатора. Завдання QA інженера рівня Senior — налагоджувати внутрішні процеси тестування, нести відповідальність за роботу, давати поради молодшим членам команди. Крім того, коли я шукаю фахівця в команду, мені завжди цікаво чути від людини запитання.

«англійська Давалася Важче За Python» Як 59-річний Харківський Бізнесмен Став Qa Automation Engineer

Зрештою, інтерв’юер може зупинити вас і перенаправити, якщо ви заглибитеся в подробиці. Коли проводиться співбесіда з Senior інженером та йому ставлять технічне запитання, то очікують детальної відповіді, опираючись на власний досвід. Ми вже згадали, що мануальное тестування — це перевірка коду вручну, а автоматичне – за допомогою Автотест. Автотест — це скрипти, невеликі програми, які виконують прості операції і фіксують реакцію системи. Розуміти кінцевого користувача, його потреби й побажання та навіть знати, що конкретно йому може не сподобатись, — одна з вершин, до якої має прагнути кожен такий фахівець.

QA Automation Engineer що має знати

Мінусом для автоматизаторів є складна процедура вивчення. Автоматизатор QA повинен володіти не лише навичками, характерними для мануального тестування, а й знати мову програмування, а також вміти створювати автотести. Серед перспектив роботи QA — безперервне прокачування скілів і, як наслідок, підвищення рівня компенсації. Щоб заробляти більше, тестувальнику потрібно освоювати додаткові чи суміжні навички. Наприклад, скіли тестування навантаження, програмування, менторство або лідерство. Те, що в індустрію приходять нові люди зі свіжим поглядом, — чудово.

Що Таке Qa Та Як Отримати Професію Тестувальника

У таких випадках важливо обговорити це на командній нараді та визначити, чи є це справді “фічею”, чи проблемою, яку слід вирішити. Зазвичай робочий процес містить наступні складові.

  • Під час складання резюме для пошуку роботи тестувальника QA важливо підкреслити свої навички та досвід у сфері тестування.
  • Після року роботи в онлайн-покері я вже опанував віртуалізацію, мережі та Linux.
  • Після кількох років на одній позиції в компанії мені стало цікаво спробувати себе в девелопменті.
  • DOU поспілкувався із Senior QA Engineers про те, як вони починали свій шлях у професії та що сьогодні можуть порадити тим, хто вирішив стати тестувальником.

Дуже часто інтерв’юери отримують резюме на три сторінки для посад нижчого рівня. Хоча двосторінкові резюме – це вже більше для посад вищого рівня з великим досвідом, а ось три або більше сторінок можуть навіть зменшити ваші шанси на отримання бажаної роботи QA. Як стати тестувальником з нуля і що для цього потрібно? Для успішної роботи в цьому напрямі необхідно володіти певними якостями та навичками. Важливо бути уважним до деталей, мати аналітичне мислення та вміння вирішувати проблеми.

Більшість не розрізняє між собою терміни Quality Assurance (QA), Quality Control (QC) та просто Тестування та вважає їх синонімами. Почати можна з інтернет-ресурсів та відео з різних конференцій, після чого можна переходити на подкасти й блоги. Для автоматизаторів QA перевагою є можливість відносно легко перекваліфікуватись в розробника.

QA Automation Engineer що має знати

А також відношення у багатьох (не у всіх) компаніях до тестувальників буде гірше, ніж до девелоперів. Постійно прийдеться доводити, що тестувальник потрібен в команді. Це факт (James Bach із цим погоджується, після 30 років роботи в тестуванні). Читайте також 👇Мені, наприклад, цікаво, чи дізналася людина щось про компанію напередодні. Я розумію, що коли йдеться про велику аутсорс-компанію, невідомо заздалегідь, на який проєкт потрапите, але якщо це маленька компанія на 50 людей, можна зайти в Google і почитати про неї. Я завжди готуюся до співбесід, хоч і провів їх понад a hundred.

Але інші, такі як ваша найбільш сильна та слабка сторона, вимагатимуть більшого самоаналізу та обмірковування того, яку інформацію озвучити. Етап випуску помилок дозволяє інженеру з контролю якості знаходити як високопріоритетні, так і невеликі проблеми. Увага до деталей, qa engineer вакансії знання методологій тестування, вміння працювати з баг-трекерами та базові навички програмування. Почніть із вивчення базових принципів тестування, а також основних інструментів, які використовуються в цій галузі. Існує безліч ресурсів, які допоможуть вам у самонавчанні.

Зазвичай цим займаються тестувальники-автоматизатори. Також вони налаштовують автоматичний запуск тестів на CI/CD. Розгляньте ці запитання як основу обов’язків тестувальника. Ви зможете з легкістю відповісти на них через те, наскільки вони властиві вашій роботі.